Direktlänk till inlägg 24 juli 2017
Igår skrev jag en glassbeskrivning så idag tänkte jag skriva en sorbetbeskrivning:
Vi blandade vatten, socker och glykos som vi värmde till 70°C. Sedan tillsatte vi mer socker och stabilisator och värmde massan till 85°C. Den blandades slutligen med puré och kyldes ner.
Efter praktiken blev det en liten cykelutflykt till Noordwijkerhout. Den lilla byn imponerade med både ekoaffär och en butik med baktillbehör. Det blev några annorlunda kakformar och vägen hem gick delvis genom dynerna. Där växte det havtorn (som jag idag har gjort sorbet på och lärt mig heter duindoorn på Nederländska, vilket betyder dyntagg)!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|